dimecres, 25 de setembre del 2013

Traspàs al fermentador secundari de la Santa Pomposa

Ja portem més de mig camí! Passats cinc dies hem tornat a la nostra "fàbrica de cervesa" per passar el nostre most fermentat a un fermentador secundari. Això es fa per eliminar tot el residu acumulat al fons del fermentador i tota la escuma que s'ha anat generant aquests dies, de manera que la cervesa resultant sigui més clara i maca.

La nostra sorpresa ha estat en arribar, quan hem vist que la tapa del nostre fermentador estava lleugerament desencaixada. Sembla ser que no s'ha obert prou com per a que hagi entrat aire, pro sigui com sigui el proper cop cal assegurar la tapa del fermentador amb algun tipus de tanca que eviti aquest tipus d'accidents.

Hem tastat el most per a comprovar que no te cap gust a podrit ni estrany, i com que no ha estat així hem decidit continuar endavant i passar pel mètode del sifonat el contingut del nostre fermentador principal al secundari, un (bag in a box), tapant aquesta també amb un airlock, ja que els ferments han de seguir treballant uns dies més.

Com podeu veure el fermentador ha quedat ple de sediments, pro aquests no han passat a la bossa gracies al tub amb un caputxó en forma de U que impedeix que aquest xucli el contingut directament del fons del fermentador.


Finalment us deixo amb una imatge del coloret que va tenint la nostra cervesa. S'ha de dir que no te pas mal gust (tenint en compte que estava calenta, sense gas i a mig fermentar)


Diumenge farem ja l'últim pas, que consistirà en afegir-hi el sucre (dextrosa) i embotellar-la, i ja només ens quedarà la degustació, que segur que serà el moment més agraït de tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada