dijous, 19 de setembre del 2013

Posada en marxa de la Santa Pomposa

Avui hem començat la elaboració de la nostra cervesa. No hi ha hagut grans complicacions tot i que hem trigat bastant més del que teniem planejat.

El nostre súper equipament

El primer que hem hagut de fer és desinfectar tot el material dintre mateix del fermentador, barrejant aigua amb un producte especial que venia al kit anomenat CHEMIRO OXI. Mentre feiem això hem posat les llaunes venia el most concentrat al bany maria i hem posat a bullir 3 litres d'aigua en una altra olla.

Aquí podeu veure la mala pinta que fa el most concentrat

Un cop el most ha estat prou calent hem fet la típica rucada de tastar-lo i comprovar que està dolentíssim i l'hem abocat dins del fermentador juntament amb els 3 litres d'aigua bullint, i hem acabat d'omplir-lo amb aigua d'ampolla fins a tenir els 20 litres.

La part complicada ha estat fer refredar el contingut del fermentador fins als 25ºC, sembla fàcil pro no ho és! Hem provat a refredar-lo amb aigua corrent pro ràpidament hem vist que no era massa efectiu i hem fet més via amb unes quantes bosses de gel.

En Bernat i en Guillem intentant refredar el fermentador, sense massa èxit

Finalment hem rehidartat durant 15 minuts el llevat en pols i l'hem fet servir per "sembrar" el nostre most, remenant-ho bé per oxigenar la barreja.

Un cop fet tot això hem tancat el fermentador, hi hem col·locat l'airlock, i ara només ens queda esperar que el llevat faci la seva feina i converteixi el sucre en alcohol.

Ara només toca esperar les bombolletes!

Demà tocarà controlar que l'airlock estigui deixant anar les bombolles CO2 que genera la fermentació, que ens indicarà que tot va bé.

Salut i cervesa!

1 comentari:

  1. Esperem que això no foti un pet que tinguem que sortir corrent. Ah ! i si surt bona vull unes quantes pel lloguer de la instal·lació.

    ResponElimina