dimecres, 18 de setembre de 2013

Comencem la nostra primera cervesa

Demà començarem el procés d'elaboració de la nostra primera cervesa, que hem decidir anomenar Santa Pomposa, en honor a aquesta santa, que es celebra precisament el 19 de Setembre.

beer at bj's

En tractar-se del nostre primer contacte amb la cervesa casolana hem decidir partir d'un most elaborat per la casa Muntons, de manera que no ens haurem de preocupar per aquesta part del procés, que sembla que també és la més complexa, i  podrem centrar-nos en la part de la fermentació. Un cop ens surti bé tenim planejat elaborar la cervesa de zero, preparant el nostre propi most.

Per fermentar la nostra cervesa disposem d'un equip bàsic que varem comprar a la botiga 2D2Dspuma, on es pot trobar tot tipus de material a part d'una gran varietat de cerveses. El nostre kit consta de:

  • Galleda de 30l de polipropilé
  • Fermetnador secundari en bossa de 20l
  • Airlock (vàlvula que permet la sortida d'aire pro NO la entrada)
  • Tub en "U" per a sifonar
  • Tub de silicona de 1'5m
  • Tub amb vàlvula per a omplir ampolles
  • 100 xapes i xapador
  • Densímetre
  • Termòmetre
  • Esterilitzador 100g
  • Glucosa (dextrosa) 500g
  • Kit muntons Gold per a elaborar una IPA
  • Accessoris varis (proveta, escombreta, cullera de plàstic)

Aquest equip l'hem ampliat amb un tub extra de silicona de 1'5m i unes arandeles de goma (passa-cables) que hem fet servir per a poder acoblar l'arilock a la tapa de la galleda de 30l i poder-hi introduir un tub per a fer el traspàs del líquid al fermentador en bossa sense que la cervesa entri en contacte amb l'aire.


Demà o passat us explicarem els passos que hem seguit, com hem fet servir cada element del llistat de material i com ha anat la cosa. Podeu estar atents al nostre twitter @BSBrewery per seguir les nostres experiències en directe, i per consells i/o suggerències també tenim correu electrònic així com pàgina Facebook.

Salut i cervesa!

1 comentari:

  1. Por la parte que me toca, y porque me siento casi 'responsable', ¡espero que os salga todo muy bien! Aunque con lo meticulosos que sois eso es seguro. ;)

    ResponElimina