dilluns, 14 d’abril del 2014

Traspàs al segon fermantador de la Santa Osburga

Després de 15 dies fermentant, hem passat la Santa Osburga a un altre fermentador, per tal d'eliminar la major part del sediment i que quedi més clara un cop embotellada.

Com que la fermentació és un procés anaerobic, hem ideat un petit invent per tal de fer el traspàs d'un fermentador a l'altre amb el mínim contacte possible amb l'aire. Ens ha calgut una llista de material una mica atípica, pro bastant económica i eficaç:
  • La funda de goma d'una pota de cadira
  • Una manxa infladora, amb la possibiliat de succionar
Hem fet dos forats a la pota de cadira (que encaixa a la boca del nostre fermentador), un pel tub de trasvassament i un altre per la boquilla de l'inflador.


Després de desinfectar-ho tot hem col·locat el nostre tap customitzat al fermentador i hem  col·locat el fermentador primera a més alçada del secundari, per tal de facilitar el sifonat. Despres hem succionat amb la manxa tot l'aire que hem pogut i hem obert el pas del tub de trasvassament, de tal manera que el buit i el sifonat han fet passar tot el líquid.

Gracies al caputxó en forma de U que hi havia a la punta del tub que hi havia al fermentador primari hem pogut aprofitar pràcticament tot el líquid, sense agafar sediments de cap tipus.

Hem canviat ràpidament el sistema de trasvassament per un tap amb airlock, i ara només toca esperar una setmaneta per a l'embotellat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada